Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Praktikus üveg tolóajtók otthonra, irodába

Az üveg tolóajtó vagy térelválasztó üveg belső vagy külső nyílászáróként ideális választási lehetőség otthonra vagy közösségi helyeken olyan helyiségekben, ahol vagy kicsi a szabad felület, vagy a térérzet megkívánja és egy hagyományos ajtó beépítése, nyitása problémás lenne. Sok esetben dizájnban még inkább előnyös megoldást jelent. Ezeken felül még számtalan előnnyel rendelkezik.

Az ajtók elsődleges funkciója a falnyílások kitöltése, lezárása, valamint a közlekedés, természetes szellőzés, természetes megvilágítás biztosítása, stílus és térformálás. Egy üveg tolóajtó zárt állapotban is képes a fényt átengedni, ezáltal az elválasztott helyiségeket világosabbá tenni az ajtók elsődleges funkciója a falnyílások kitöltése, lezárása, valamint a közlekedés, természetes szellőzés, természetes megvilágítás biztosítása, stílus és térformálás. Egy üveg tolóajtó zárt állapotban is képes a fényt átengedni, ezáltal az elválasztott helyiségeket világosabbá tenni.

Mit kell tudni a beltéri tolóajtókról?

A beltéri tolóajtókat legelterjedtebben háló- és fürdőszobák, hálószobák és gardróbok, kamrák, hálófülkék között alkalmazzák helytakarékos volta miatt, hiszen az ajtószárnyak nyílása nem foglal el helyet az értékes terekből.

Össze sem lehet hasonlítani a régebben alkalmazott műanyag harmonikaajtó megoldásokkal, bár ezek miatt sokan rossz szájízzel gondolnak ismeretlenül is a tolóajtókra, noha ezek sem kinézetben, sem kezelhetőségben nem ugyanazt jelentik.

A tolóajtóknak létezik falban futó, rejtett és a manapság népszerű, akár házilag is könnyen elkészíthető, falon kívül futó pajtaajtó változata. Mindkét típus látványos eleme lehet a különféle stílusú helyiségeknek.

A tolóajtók főbb részei a vezetősín, a mozgatásról gondoskodó sínben vagy sínen futó görgők, illetve maga az ajtólap, amely kerettel vagy fogantyúval is kiegészülhet típustól függően.

Kültéri tolóajtók teraszra, erkélyre

A kültéri tolóajtók a legjobb megoldást jelentik belső terek terasszal, kerttel történő összenyitására. Könnyű működést, nagy átjárhatóságot biztosítanak, növelik a tér- és tágasságérzetet.

A padlóba süllyesztett, csúcskategóriásnak számító emelő-toló teraszajtók akadálymentes közlekedést tesznek lehetővé, továbbá a kint és bent összeolvadását biztosítják.

Minél nagyobb egy nappali és terasz közötti, részben nyitható üvegfelület, annál inkább a nappali meghosszabbításának érzékeljük a kinti teret.

Milyen előnyöket kínál egy minőségi üveg tolóajtó?

Az üveg tolóajtók legnagyobb előnye más megoldásokkal szemben az, hogy rengeteg természetes fényt engednek át, amely kis lakásban a térérzet növelése által még nagyobb előnyt jelenthet, nagy terekben pedig egyenesen pazar látványt nyújtanak.

További előnyei:

  • kényelmes használat: A minőségi vasalatoknak köszönhetően könnyű, egykezes működtetést tesznek lehetővé még nagy üvegtáblák esetén is.
  • kis helyigény: Olyan helyekre is beépíthető, ahol más megoldások szóba sem jöhetnek.
  • ellenáll az időjárás viszontagságainak
  • egyesíti a tereket: Naggyá varázsolja a kis lakásokat, beviszi a természetet az otthonokba.
  • könnyen mozgatható
  • biztonságos
  • akadálymentes közlekedést biztosít
  • jó hőszigetelő képességgel és
  • kiváló zajszigetelési képességgel rendelkezik

Hasznos kiegészítők kültéri tolóajtókhoz

A nyílászárók, így a kültéri üveg tolóajtók kényelme, teljesítménye is tovább fokozható különféle praktikus kiegészítőkkel, redőnyökkel, rovarhálókkal.

A külső vagy vakolható tokos redőnyök nemcsak árnyékolásra alkalmasak, hanem növelik a nyílászárók hő- és hangszigetelő képességét, biztonságát.

Konkrét elképzelései vannak, vagy tanácstalan? Vegye fel velünk a kapcsolatot, találjuk ki együtt a legideálisabb megoldást!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email