Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

A szakszerű nyílászáró-beépítés növeli a szerkezet élettartamát

A nyílászárók beépítése a megfelelő szerkezet kiválasztása mellett szintén körültekintést igényel, nemcsak az ajtók, ablakok bekerülési költségének az összes építési költséghez viszonyított magas aránya miatt, hanem a tartósság, időtállóság szempontjából is. Hiába ugyanis a kiváló, esztétikailag és hőtechnikailag, akusztikailag megfelelő szerkezet, ha a beépítés nem szakszerűen történik meg.

A nyílászárók a közlekedés, a természetes világítás és alapesetben a természetes szellőzés biztosítása mellett a stílus és a tér formálására is alkalmasak, ezért új építések esetében mindenképpen alaposan átgondolandó, milyen szerkezet mellett tegyük le a voksunkat.

Milyen anyagú nyílászárót válasszon?

Sokan ragaszkodnak a hagyományos faajtókhoz és ablakokhoz, azonban választás előtt nem árt átgondolni, mivel is jár egy ilyen szerkezet. Ahhoz, hogy ne csak a legszigorúbb előírásoknak feleljen meg, hanem esztétikailag is tökéletes és tartós maradjon a teljes élettartama alatt, rendszeres karbantartást igényel. Ez bizony néhány évenkénti alapos utógondozást igényel, csiszolással, festéssel, ami komoly költséget és időráfordítást feltételez.

Ezzel szemben a korszerű és minőségi műanyag, valamint az alumínium nyílászárók szinte gondozásmentesek, mégis időtálló szerkezetek, amelyek esztétikája az évek múltával sem kopik. A prémium, 5-7-9 légkamrás profilokból, több rétegű üvegezéssel készült műanyag nyílászárók a legmagasabb minőségi követelményeknek is megfelelnek, és akár passzívházak épületszerkezeti elemeként is beépíthetőek.

A nyílászárók egysége

Az ajtók mellett az ablakszerkezetek nagy része is részben vagy teljesen nyitható, bár léteznek fix, vagyis nem nyitható, csak bevilágítás céljára szerelt ablakok.

Az ablakszerkezetek alapvetően 2 részből állnak, egy tok- és egy szárnyszerkezetből, de szorosan kapcsolódik még hozzájuk a leginkább csak esztétikai funkcióval rendelkező belső, valamint a fal, a káva védelmét szolgáló külső ablakpárkány. De a nyílászáró szerkezet részének tekinthetők az árnyékolók és a rovarhálók.

A műanyag és az alumínium ajtók, ablakok és párkányok számtalan színben, akár fahatású fóliával is választhatók. Ezáltal egységes, esztétikus megjelenésű lehet a szerkezet, igaz, élettartama alatt a színe nem változtatható, ellentétben a fa nyílászárók színeivel, amely átfestéssel nagyobb variálhatóságot biztosít.

Miért fontos a szakszerű nyílászáró-beépítés?

A nyílászáróknak több fajtája létezik annak függvényében, hogy hova kerülnek beépítésre. A beltéri ajtókat a válaszfalakba, a kültéri vagy bejárati és teraszajtókat, a garázskapukat a külső határolófalakba építik be. Ablakok alapvetően a külső falakba, tetőszerkezetbe kerülnek, de belső függönyfalak kialakítására is szolgálhatnak.

Az alapvetően időtálló, korszerű nyílászáró szerkezet tartósságát, működtethetőségét, funkcionalitását nemcsak a felhasznált alapanyagok minősége, valamint a felületvédelem, de a szakszerű beépítés is meghatározza, így ezen a tételen nem érdemes spórolni.

A nyílászáró beépítése számos buktatót hordoz magában, megfelelő előkészítést igényel, amelybe már a tervezés fázisa is beletartozik, ezért érdemes nagy tapasztalattal rendelkező cégre bízni. Nyílászárócsere esetén még nagyobb körültekintést igényel a falnyílások előkészítése, a falhibák javítása. Minden esetben pontos szintezésre, beállításra, rögzítés előtt funkciópróbára, majd a szerelési hézagok maradéktalan kitöltésére van szükség a tökéletes végeredmény érdekében.

.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email