Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Bevezető a kültéri bejárati ajtó világába

Legyen szó családi házról vagy lakásról; új építésű vagy használt ingatlanról; nyaralóról vagy irodáról. A kültéri bejárati ajtó mindenhol megtalálható! A korszerűsítés vagy az építkezés közepette azonban nem is olyan egyszerű kiválasztani a megfelelőt.

Sokféle típus, szín, forma, biztonsági és kényelmi funkció van már jelen az ajtók piacán. Ráadásul az élettartam sem elfelejtendő kérdés. Egy bejárati ajtónak ugyanis nemcsak zárhatónak kell lennie, hanem egy sor elvárást is teljesítenie kell.

Milyen szempontokat érdemes fokozottan figyelembe venni? Milyen bejáratiajtó-típusok léteznek? Cikkünkben fényt derítünk a dolgokra!

Miért fontos a minőség?

Azért, mert nem mindegy, hogy pár éven belül kezd el tönkremenni a kültéri bejárati ajtó vagy évtizedekig is bírja. A minőségi alapanyagok és alkatrészek ugyanis a precíz tervezésnek köszönhetően masszívabbak és időtállóbbak. Emellett a biztonsági kérdésekre is érdemes gondolni

A jobb minőségű alkatrészek nagy valószínűséggel jobban is teljesítenek majd a kritikus pillanatokban. Lehetőleg ne forduljon elő betörés, de a többpontos biztonsági zár és a görgős, valamint csapos zárak is megvédhetik a tulajdonát. Sőt, a legtöbb betörő szeret könnyebb célpontot választani, ezért egy ilyen ajtó még akár riasztó hatású is lehet! Nézze meg a kültéri bejárati ajtók széles választékát!

A minőség azonban nemcsak a betörésvédelemre, hanem az anyag hőáteresztő képességére is utalhat. Napjainkban már nincsenek olyan kemény telek, de energetikai kérdésekben érdemes a szigetelést komolyan venni. A kis hőáteresztő képesség ugyanis segít az ingatlanban tartani a bent megtermelt hőt, míg a külső hideget kívül tartja.

Azonban nemcsak télen lehet érdekes a kérdés, hiszen a forró nyarak egyre rosszabbá válnak. A kis hőáteresztő képesség azonban itt is jól jön. A forró napsugarakat ugyanis megszűri, így a belső terekben történő légkondicionálás hatásfoka sem romlik le.

Egyéb szempontok bejárati ajtó választásánál

Amikor kültéri bejárati ajtót választunk, gyakran a szín alapján is döntünk. Milyen színvilág, színminta illeszkedik a ház külsejéhez? Sötétebb vagy világosabb? Fehér vagy egészen barna? Nehéz eldönteni, amíg nem látja az ember, ezért érdemes megnézni egy bemutatóteremben.

Milyen biztonsági zárral rendelkezik az adott ajtó? Ez lehet 5 pontos, 2 csapos, 2 görgős, 2 vagy 4 csapos automata zár. Az 5 pont azt jelenti, hogy 5 különböző ponton biztosított a zár reteszelése. Ezek a pontok általában a hagyományos zár mellett, illetve alul és felül biztosítanak. A csapos zárakat pedig úgy kell elképzelni, hogy az acél alkatrész vége “horgos” alakú. Ez pedig képes megkapaszkodni az ellendarabban.

Méretek alapján mekkora bejárati ajtóra van szüksége? Általában a szabványméretek a legkeresettebbek, azonban akár egyedileg is legyártható az ajtó, amennyiben szükség van rá.

Milyen kültéri bejárati ajtók vannak a bemutatótermünkben?

Termékpalettánkon négyféle típusú ajtó található meg. Mindegyik termék Kömmerling Premium profilokból készül, melyek német gyártású, minőségi darabok. Tekintse meg a kültéri bejárati ajtó árkalkulátorunkat honlapunkon! A következő típusokkal várjuk:

  • Prémium present 76 AD
  • Prémium futur 76 AD
  • Prémium present 76 MD
  • Prémium futur 88 MD

A különféle ajtótípusok különféle felszereltséggel és opcionális funkciókkal választhatóak. Ilyen extra funkció lehet egyes modellek esetében például az extra merevítés vagy az automata csapos zár is. Jöjjön el bemutatótermünkbe, ahol segítünk a választásban!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email