Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Ellenálló keret az ablakok számára: alumínium párkány

Az ablakpárknyoknak, így az alumínium párkányoknak is elsődleges funkciója a falak nedvesedéstől való megóvása, a csapadékvíz elvezetése által. A nyílászárók rendkívül meghatározóak egy épület szempontjából, így ezek kiválasztására kiemelt figyelmet fordítunk a felújítás, az építkezés során, azonban az apróbb részletek, mint amilyen egy ablakpárkány is, sokszor elsikkadnak.

Az ablakpárkányokat az ablakokkal együtt kell kezelni, hiszen a szerkezet részét képezik, mind funkcionálisan, mind esztétikailag, ráadásul szerepük nem elhanyagolható. Persze más szereppel bírnak a külső, és mással a belső ablakpárkányok vagy könyöklők.

Kabáthoz a gombot

A nyílászárók kiválasztása már csak a költségei miatt is jelentős tétel egy felújítás, építkezés során, nem beszélve a betöltendő funkciókról, ablakok esetében a természetes megvilágításról és a természetes szellőzésről, míg ajtók esetében a közlekedésről.

Az energiahatékonyság szempontjából érdemes a legkorszerűbb üvegezésű és szerkezetű nyílászárókat megvásárolni, hiszen ezen döntésünk évtizedekre szól. És nem lehet elmenni az egyes nyílászáró alapanyagok esetében a karbantartási igény mellett sem, hiszen ez nemcsak anyagi és munkaerő-ráfordítást jelenthet, hanem jelentős időigénnyel is társulhat. A klasszikus fa nyílászárók rendszeres karbantartást igényelnek a funkció és az esztétika érdekében, így manapság jóval keresettebbek a műanyag vagy alumínium ajtók, ablakok

A kiválasztott ablakhoz érdemes a leginkább hozzáillő kiegészítőket választani, mind a párkányok, mind a redőnyök és egyéb árnyékolók, rovarvédő hálók tekintetében.

Időtálló, korszerű anyagok

Bár a fa mindig is a legtermészetesebb, legszebb, legrégebb óta használt építőanyag, ma már számtalan esetben és szerkezetben érdemes lehet másfajta anyaggal helyettesíteni, és nemcsak a környezettudatosság miatt, hanem egyéb jellemzői miatt is.

A fából készült nyílászárók, főként külső oldali karbantartásigénye ma már kevesek életébe fér bele, így egyre inkább alapvető követelmény az ajtókkal, ablakokkal és kiegészítőikkel szemben is a gondozásmentesség, tartósság.

A minőségi műanyag és alumínium ablakok ezen kritériumoknak messzemenően megfelelnek, ezért igen elterjedtek. Amennyiben a fa szépségét, erezettségét szeretné viszontlátni, faerezetű fóliával ellátott műanyag profilokból választhat. Tetszetős és rendkívül tartós megoldást jelentenek a modern, minimál stílushoz illő alumínium nyílászárók, de választhat fa/alumínium nyílászárókat is, amelyeknél a fa nyílászáró külső alumínium borítást kap a nagyobb időjárásállóság érdekében.

Műanyag vagy alumínium párkányt válasszon?

Az ablakpárkányok nélkülözhetetlen elemei az ablakszerkezetnek, ezek teszik azt teljessé. A külső ablakpárkányok megfelelő lejtéssel kivitelezve megvédik a falat, a kávát a beázástól.

Műanyag ablakhoz jól illenek a kopásálló, a nyílászáróhoz színben passzoló műanyag ablakpárkányok, bár ezeket nagyrészt beltéri használatra javasoljuk.

Bármilyen anyagból készült ablakhoz kikezdhetetlen megoldást jelentenek az időjárásnak rendkívüli módon ellenálló, tartós, szinterezett alumínium párkányok, amelyek a RAL skála minden színében rendelhetők.

Amennyiben segítségre lenne szüksége kiváló minőségű, német Kömmerling profilú műanyag nyílászáróinkkal, illetve a hozzáillő ablakpárkányokkal kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen árajánlatot.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email