Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Ezt is lehet kreatívan: belső ablakpárkány ötletek

A képmegosztó oldalakat vagy blogokat böngészve belső ablakpárkány ötleteket is szép számban találni, amelyek jó kiindulópontot adhatnak tanácstalanság idején akár új építésről, akár felújításról van szó.

A belső ablakpárkányokra általában kevés figyelem jut, kevésbé hangsúlyos részletei egy lakásnak, irodának annak ellenére, hogy kialakításuk, stílusuk igen meghatározó eleme is lehet az enteriőröknek. Sok esetben befejezetlen marad vagy olcsó megoldással letudjuk. Pedig számtalan kreatív ötlet létezik a belső párkányok kialakítására, használatára. És legtöbbjük házilag is kivitelezhető.

Miért van szükség ablakpárkányra?

Egy ablak összetett szerkezet, amelynek minden eleme sajátos funkcióval rendelkezik, mindegyiknek megvan a maga szerepe. Az belső ablakpárkány vagy könyöklő is ilyen.

A párkányoknak, akár külsőről, akár belsőről beszélünk, összetett szerep jut, nem csak az esztétika és a kényelem szempontjából. A külső párkányok szerves részei a nyílászáró szerkezetnek, nélkülözhetetlen elemek, védelmet nyújtanak az időjárás viszontagságai ellen. A külső ablakpárkányok azáltal, hogy elvezetik az ablakról lecsurgó nedvességet, megvédik a falat, a kávát a beázástól.

A belső párkányok vagy könyöklők szerepe ugyan kisebb és más jellegű, de az esztétika miatt nem elhanyagolható.

Az ablakok szerepe a lakásban

Az ablakok alapvetően a természetes szellőzést, valamint a belső terek természetes világítását biztosítják. A korszerű, kiváló hőszigetelő képességgel rendelkező fa, alumínium vagy műanyag ablakok esetében nem kell kompromisszumokat kötni, az ablakok közelében elhelyezhetők olyan funkciók is, amelyek a kényelmünket, pihenésünket szolgálják, ezek a nyílászárók ugyanis nem húznak, nem hideg felületűek.

Passzív házaknál, illetve automata szellőző berendezéssel ellátott lakásoknál akár fix kivitelben is készülhetnek, így még több funkciónak teret adva közvetlen közelükben.

Praktikus és hangulatos belső ablakpárkány ötletek

A belső ablakpárkány funkciója a legtöbb esetben csupán annyi, hogy takarja az ablakszerkezet és a fal találkozását, amely ezáltal esztétikus, továbbá könnyen takarítható.

Azonban megfelelő kialakítással és a lakásbelső elrendezésével szép és funkcionális kiegészítővé válhat. Tárolóhelyként szolgálhat, de kuckózós ülőhelyet is varázsolhatunk belőle. A megoldások számát csak kreativitásunk szabja meg.

A belső könyöklő lehet

  • hangulatos hely az olvasáshoz
  • pihenőhely üléshez, fekvéshez – természetesen megfelelő mélységben, erős kialakítással
  • polc a könyveknek
  • tároló, akár fiókokkal is ellátva bármilyen apróságoknak
  • otthoni munkahely laptoppal
  • dekorációk tárolóhelye
  • konyhában mini fűszerkert helye, egyéb helyiségekben színes virágoké, szobanövényeké

Változatok könyöklőre

A belső ablakpárkányok esetében még több variációs lehetőségünk van az anyag tekintetében, hiszen itt nem kell időjárásálló anyagból készülnie, illeszthetjük a belsőhöz. Persze amennyiben a tájolás nyugati vagy déli, az erős napsugárzás miatt érdemes tartós, nem fakuló anyagból választani.

A könyöklő a belső terek meghatározó eleme is lehet. A színekkel is játszhatunk, ezek segítségével akár el is rejthetjük vagy épp ellenkezőleg, ki is emelhetjük az enteriőrben a párkányt.

Amennyiben tároló funkciót szánunk neki, érdemes lehet kopásálló anyagból elkészíteni, erre jó megoldás lehet a Renolit fóliával bevont műanyag párkány, amely többféle mélységben, a kívánt hosszúságban és több színben, akár fautánzatú mintával is rendelkezésre áll. Vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen ajánlatot még ma!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email