Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Így történik a nyílászárók szigetelése

A házépítés vagy a használt ingatlan felújítása során számos lehetőség van a nyílászárók szigetelésének kiválasztására. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen télen a bejutó hideg és a kiszökő meleg levegő rengeteg energiát felemészt. A nyáron betóduló melegről nem is beszélve.

Az energetikailag hatékony rendszerek csökkentik a fűtés vagy éppen a klimatizálás költségeit. Emellett pedig környezettudatossá is válhatunk, hiszen a kevesebb és okosabb energiafelhasználás a környezetterhelést is csökkentheti. Ebben segít a hatékony szigetelési rendszer az épület megfelelő pontjain.

A nyílászárók szigetelése már a gyártás során megtörténik

Az ablakok és az ajtók szigetelése elsősorban a levegőáramlás, a hő és a zaj ellen véd. Ennek megfelelően bizonyos ablaktípusok olyan plusz bevonatot kapnak, ami lehetővé teszi a kisebb hőáteresztési képességet. Ez azt jelenti, hogy a hideg évszakokban az ablak felületi rétege visszaveri az épület belső hőjét a fűtött térbe.

Emellett nagyon fontos az ablakkeretek megfelelő tömítése a falban. Ezzel elérhető, hogy a PUR-habbal és tömítőszalaggal kitöltött részeknél a nyílászárók szigetelése magas fokú lehessen. Az ablakkeretek ugyanis olyan kialakítást kaptak, melyek optimális esetben szintén szigetelő hatással bírnak. Ehhez azonban fontos a pontos és szakszerű beépítés.

Így érdemes beépíteni a nyílászárókat

A nyílászárók szigetelése tökéletesen záródó, hatékony eredményt hozhat létre. Ehhez szükség van a megfelelő falanyagra, ami nem morzsolódik. A pontos illesztésekkel ugyanis elkerülhetőek a későbbi beázások és a további károk.

Amennyiben a nyílászáró helye méretben eltér, úgy ajánlott a megfelelő méretűvé alakítása, majd a felület megtisztítása. Ezzel elkerülhetőek a beépítési pontatlanságok, a ferdeségek és a beépítés közben felmerülő problémák is.

Határozzuk meg a nyílászárók nyitási irányát, hiszen a sarokpántoknak és a sarokvasaknak is pontosan illeszkedniük kell. A nyílászárók összeszerelése és az ablakok beállítása nagy fokú precizitással történik, lehetőleg maximum 1-2 milliméteres tűréshatárral.

A nyílászárók szigetelése elsősorban megfelelő anyaggal és optimális szigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Azonban fontos, hogy a beépített nyílászáró és a fal közötti rész is védelmet nyújtson. Ajánlott tehát ezeket a réseket PUR-habbal kitölteni úgy, hogy közben ne sérülhessenek meg a tokszárak. De akár tömítőszalagot is használhatunk.

Nyílászárók választásával kapcsolatban érdemes felkeresni a főoldalunkat!

Honnan tudható, hogy nem megfelelő a szigetelés?

A nyílászárók megfelelő szigetelése esetén nemcsak az energiaköltségek csökkennek, hanem a hőérzet is növekszik. Emellett fontos, hogy az ablakok, ajtók környéke ne legyen hűvösebb, mint az épület többi része. Ez ugyanis hőhidakat képez, ami egyenes utat ad a párásodás jelenségének is.

A páralecsapódás sajnos nemcsak az ablakon legördülő vízcseppek miatt kellemetlen, hanem azért is, mert idővel penészedést okozhat. Az ingatlan levegőminősége hatással van a benne élők egészségére, de különféle légzőszervi megbetegedésekért is felelős lehet.

Ezenkívül találkozhatunk még olyan jelenségekkel is, hogy szél hatására zajossá válik az ablak, nyáron pedig a forró levegőnek nem lehet megálljt parancsolni. Szigetelési probléma áll fenn akkor is, ha a zaj mellett akár por is képes bejutni a réseken az épületbe.

Amennyiben a hatékony szigetelésű nyílászárókat választaná, úgy érdemes felkeresnie minket!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email