Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Így válasszon tökéletes ablakárnyékolót

Az ablakárnyékolók szerepét nyáron, amikor szembesülnek a napsütés erejével, melegítő hatásával, kevesen kérdőjelezik meg. De minden évszakban megvan a jelentőségük, hiszen a fény, a napfény kizárása nemcsak a melegítő hatás miatt fontos, de hozzájárul a nyugodt, pihentető alváshoz is.

A fény- és a hővédelem szempontjából más-más árnyékolómegoldásokkal élhetünk, a fény kizárására elegendő lehet egy belső roló, reluxa vagy függöny is, azonban a hővédelem már komolyabb megoldásokat kíván. Új építések esetében ennek megfelelő építészeti, kertészeti megoldásokat érdemes bevetni, így jelentős energiaköltségek takaríthatók meg. Meglévő lakások, házak esetében pedig érdemes a hagyományos megoldások mellett a korszerűbb módszereket is megvizsgálni.

Hogyan válassza ki az optimális ablakárnyékolót?

Bármelyik megoldás mellett teszi is le a voksát személyes preferenciái figyelembevételével, a választás legfontosabb szempontja, hogy milyen célra szeretne árnyékolást.

Ritka az az eset, amikor csak fényzárásra van szükség, hiszen a napsugárzás fényt és hőt is szállít egyidejűleg. Emiatt általában külső árnyékoló megoldásra is szükség van, leggyakrabban redőny formájában. Anyag szerint a kedvezőbb árfekvése és praktikussága miatt a jó hang- és hőszigetelő képességgel rendelkező, teljes sötétítésre alkalmas műanyag redőnyöket rendelik leggyakrabban.

A hosszú élettartamú alumínium redőnyök is kedvelt árnyékoló megoldások, mivel ezek a hő- és hangszigetelésen, teljes fényzáráson felül még a behatolás ellen is védelmet nyújtanak.

Milyen szempontok érvényesülnek az árnyékolók kiválasztásánál?

A fentieken túl fontos tényező lehet még:

  • az épület stílusa
  • az árnyékolandó helyiség tájolása
  • a nyílászáró szerkezete, mérete
  • a belső terek stílusa, hangulata
  • a helyiség funkciója
  • a betörésvédelem szükségessége

Ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy új családi ház építése előtt áll, tekintse meg német gyártmányú profilokból készült, kiváló minőségű műanyag nyílászáróinkat, amelyek minden igénynek megfelelnek, bármilyen kivitelben rendelhetők.

Milyen külső árnyékolót választhat?

Mediterrán hangulatot kölcsönző kedvelt típus a zsalugáter, amely a külső falra kihajtható vagy falsíkban mozgatható szerkezet, amely a fényzáráson kívül védelmet nyújt a hő, a szél és a behatolás ellen is.

A redőnyöket eleinte fából készítették, manapság a műanyag és az alumínium redőnyök a kedveltek. A szerkezet nagy előnye a beáramló fénymennyiség szabályozhatósága.

Külső reluxával szintén praktikusan szabályozható a beáramló fény mennyisége, akár beépített fényérzékelő segítségével is. A zsaluziák esetén a motoros működtetés magas komfortot nyújt, és olyan helyeken is alkalmazhatóvá teszi, ahol a kézi vezérlés nehézkes lenne.

A déli országokban megszokott külső textil árnyékoló rolók UV-álló, víz- és szennyeződéstaszító anyagból számtalan színben készülnek, így jól illeszthetők a különféle megjelenésű épületekhez.

A belső árnyékolás, mint az enteriőr dekorációs eleme

Különféle anyagú, színű, mintájú és stílusú sötétítő függönyökből, rolókból válogathat, amennyiben a tájolás miatt a helyiség külső hővédelmére nincs, és csak a belső berendezése, stíluskialakítása miatt van szükség.

Az árnyékolók kiválasztása hosszú távú döntés eredménye kell, hogy legyen, hiszen egyes megoldások esetében nem kis összegről van szó, és többféle szempontot kell mérlegelni. Amennyiben kérdése van az árnyékolókkal kapcsolatban, keressen minket elérhetőségeink egyikén, segítünk a döntés meghozatalában.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email