Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Miért válasszon üveges bejárati ajtót?

Egy üveges bejárati ajtó látványos, stílusos eleme egy lakásnak, családi háznak, amely már első pillanatban képes magára vonzani az ingatlanra belépők tekintetét, kifejezni, meghatározni az épület, a kert hangulatát.

A bejárati ajtó legtöbbször egy előtérbe, előszobába nyílik, amely általában sötét, ablaktalan helyiség, így egy kívülálló számára akár barátságtalan is lehet belépéskor. Sokat javíthatunk az összképen, ha üveges bejárati ajtót választunk, amely átengedi a természetes fényt, élettel tölti meg ezt az alulértékelt helyiséget.

A bejárati ajtó szerepe

A nyílászárók összességének, ezek közül is kiemelten a bejárati ajtónak jóval nagyobb a jelentősége, mint azt elsőre gondolná, hiszen meghatározza az egész ház külső megjelenését, keretet, stílust ad neki. A bejárati ajtó az otthon szíve. Az a szerkezet, amely megfelelő és körültekintő választás esetén otthona stílusát és személyiségét kifejezheti.

Az esztétikai funkció mellett azonban a bejárati ajtó védelmi funkciója sem elhanyagolható, sőt a legfontosabb. Emiatt egyáltalán nem mindegy, milyen minőségű bejárati ajtót választ meglévő lakásához, házához vagy új építésű otthonához.

Biztonságos-e az üveges bejárati ajtó?

Sokak számára egy üveges bejárati ajtó egyet jelent a nem biztonságossal, gondolván, ha elegendő fényt enged be, akkor szabad betekintést is enged a magántulajdonba, továbbá könnyű átjárást is a betörők számára. Ez azonban nem így van, hiszen egyáltalán nem mindegy sem az ajtó szerkezete, sem az üvegezése. Jelentős különbségek vannak üveg és üveg között is.

És persze minden esetben mérlegelni kell az ingatlan elhelyezkedését, a bejárati ajtó helyzetét, hogy az üvegezett felület ne engedjen túl nagy betekintést a kéretlen pillantások előtt.

Természetesen az sem elhanyagolható, mennyi fényt szeretne beengedni otthonába a bejárati ajtón keresztül. Ennek megfelelően számtalan üveges bejárati ajtó közül választhat ízlése szerint.

Még a dekoratív otthon esetén is fontos a bejárati ajtó tartósságával foglalkozni, hiszen ennek a szerkezetnek ellen kell állnia az időjárás viszontagságaival szemben. Üvegezett ajtó esetén számolni kell a bejárat tájolásával, mert azon keresztül is fel tud melegedni a lakás.

A bejárati ajtók anyaga

Az, hogy milyen stílusú ajtót szeretne, teljesen szubjektív. Bár az üveg fontos része a kiválasztási folyamatnak, vannak más tényezők is, amelyek befolyásolhatják az új bejárati ajtó stílusát. Ezek:

  • Egy- vagy kétszárnyú
  • A nyílászáró anyaga
  • Az ajtó színe

Minőségi anyagok választásával hosszú időre, évtizedekre megoldhatja a karbantartás problematikáját. Nem elég, hogy a szerkezet anyaga tartós, ellenálló legyen, a szerelvényeknek is minőségi daraboknak kell lenniük. A gondozásmentesség jegyében közkedveltek a műanyag és alumínium nyílászárók, amelyek nem igényelnek rendszeres utógondozást, mint a kedvelt és tetszetős faajtók. Persze a szerelvényeket, vasalatokat minden típusú bejárati ajtó esetében célszerű évente karbantartani.

Műanyag és alumínium nyílászárók esetén színre festett, akár faerezetes szerkezetet rendelhet, így a színre festéssel sem kell bajlódnia.

És az a bizonyos plusz

Az alumínium ajtók többféle díszítést tesznek lehetővé, akár különleges, LED világítással is rendelhetők.

Amennyiben az ingatlan tájolása, védettsége lehetővé teszi a bejárati ajtó teljes nyitva tartását például szellőztetés céljából, mialatt Ön otthon tartózkodik, rovarháló is rendelhető hozzá kényelme érdekében.

Válassza a költségvetésének leginkább megfelelő minőségi bejárati ajtót, kérjen tőlünk árajánlatot még ma.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email