Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Milyen az ideális szúnyogháló ablakra?

A megfelelő szúnyogháló megtalálása az ablakra a nappali és éjszakai nyugalmunkat jelentheti, így nem elhanyagolható kérdés. A jó idő beköszöntével, amikor odakint már kellemes az idő, egyre nagyobbra tárjuk az ablakokat, hogy a friss és meleg levegő elárassza a lakást, átmelegítsen bennünket is a hosszú tél után. Aztán a nyarak forrósága ismét arra késztet, hogy napközben magunkra zárjuk az ablakokat, besötétítsünk. Éjszaka aztán átszellőztethetjük a lakást, enyhülést adva a napközbeni forróság után.

Az ajtók, ablakok szélesre tárásával nemcsak meleget, friss levegőt, hanem számos élőlényt is beengedünk az életterünkbe, amelyeknek kevesen tudunk örülni, hiszen nemcsak hívatlan, hanem kellemetlen vendégek is. De a zümmögők és repkedők kizárására létezik egyszerű módszer: a szúnyogháló ablakra.

Rovarhálók minden típusú ablakra

A barkácsáruházak is kínálnak manapság különböző, házilag könnyen szerelhető szúnyoghálókat, ám ezek sem minőségben, sem tartósságban, de használhatóságban sem veszik fel a versenyt a szaküzletekben kapható változatokkal.

Szerencsére manapság már nem a klasszikus zöld, a kilátást akadályozó szúnyoghálókra kell gondolni, amikor felmerül a lakás rovarok elleni védelme, hiszen a szaküzletek kínálatában többféle színben állnak rendelkezésre rovarhálók.

Fontos szempont a védelmi funkción felül az esztétikum is, hogy a szúnyogháló színvilága illeszkedjen a ház, a lakás stílusához. És nem elhanyagolható annak a kérdése sem, hogy a rovarháló mennyire akadályozza a nyílászáró használhatóságát.

Mechanikai rovarvédelem

Bár sokan úgy gondolják, csak családi házak esetében van szükség szúnyoghálóra, tévednek. Városi lakások esetében is rendkívül kellemetlen, amikor legyek, szúnyogok és darazsak, ősz elején poloskák költöznek az otthonunkba.

A védekezés a komfortunkat szolgálja, így nem kell egyrészt hajkurászni a beszabadult rovarokat, másrészt nem kell vegyi ártalmatlanítást alkalmazni velük szemben, ami az egészségre káros lehet.

A modern, üvegszálas hálóval szerelt rovarvédők esztétikus megoldást, szinte láthatatlan védelmet jelentenek a repülő és mászó ízeltlábúak ellen.

A választható megoldást persze befolyásolhatja a nyílászáró típusa, kialakítása, de manapság szinte már mindenre van megoldás. A nyílászárók kiválasztásával, kialakításával, fajtáival kapcsolatban hasznos ötleteket, tanácsokat kaphat, ha elolvassa blogbejegyzéseinket.

Szúnyogháló ablakra: fix vagy rolós?

Amikor a lakása, nyugalma érdekében megfogalmazóik Önben a szúnyogháló vásárlásának igénye, el kell gondolkodnia azon is, hogy milyen anyagból, milyen színben és legfőképp milyen kivitelben szeretné megvásárolni azt. Amennyiben nem szeretne évente szúnyoghálót cserélni ablakain, érdemes minőségi, strapabíró anyagból készülő rovarhálót választani.

A fix keretes hálók a legegyszerűbb megoldások, amelyek korszerű kivitelben hatékonyak és esztétikusak. Többféle kivitelben, műanyag és alumínium kerettel is rendelhetők, és a rögzítésük is többféle lehet: csavarozható vagy szerszám használatát nem igénylő pattintós megoldás. Műanyag keretes szúnyoghálóink strapabíró üvegszálas hálóval készülnek, a keret színe barna vagy fehér. Az alumínium keretek esetében a RAL színskáláról választhat az igényeinek leginkább megfelelő színt.

A rolós szúnyoghálók alumínium tokozattal, sínnel, hálóakasztóval készülnek, ablakon kívül ajtóra is szerelhetők, vízszintes működtetéssel, ebben az esetben a húzóprofil mágnesesen záródik.

Segítünk a választásban, kérjen tőlünk árajánlatot még ma!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email