Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Milyen esetben válasszon külső tokos redőnyt?

A külső tokos redőnyök nagy előnye, hogy szinte bármilyen alapanyagú és típusú nyílászáróra felszerelhetőek akár utólag is, így megoldást jelenthetnek azoknak, akik utólag szeretnének védelmet az ablakaikra, ajtóikra.

A nyílászárók külső árnyékolásával nemcsak a fény-, hő- és hangvédelem, hanem a biztonság szempontjából is jót teszünk, amellett, hogy esztétikailag is sokat dobhat egy épület megjelenésén.

Hogyan válasszon megfelelő redőnyt?

A redőnyök kiválasztása előtt sok kérdést kell mérlegelni annak érdekében, hogy a lehető legjobb megoldást találja meg. Először is tisztázza, hogy milyen elvárásai vannak a redőnyökkel kapcsolatban. Ez meghatározza azt, hogy Önnek egy alapkivitelű redőnyre vagy speciálisabb, hosszabb élettartamú, magasabb kényelmi funkciókkal rendelkező fajtára lesz szüksége.

Az is megszabja a redőny típusát, hogy milyen épületre kell felszerelni: meglévő, készre vakolt vagy új építésű/felújítás alatt álló ház nyílászáróira, milyen környezetbe szánja. Védett utcakép, műemlék épület esetében korlátozottabbak a lehetőségei.

A választás szempontjából meghatározó, hogy egyéni preferenciái, ízlése, egyéb igényei szerint műanyag vagy hőszigetelt alumínium redőnyben gondolkozik-e. Ezt egyébként a nyílászárók anyaga, az árnyékoló is meghatározhatja.

Műanyag vagy alumínium redőny felel meg jobban a céljainak?

Mindkét alapanyagnak megvannak az előnyei, hátrányai. Ahhoz, hogy meghozza a döntést, ismernie kell ezeket.

Melyek azok a tulajdonságok, amelyek a műanyag és alumínium redőnyöket egyformán jellemzik?

  • megfelelő védelmet nyújtanak – amennyiben minőségi alapanyagból készülnek és szakszerű beépítéssel kerülnek a helyükre
  • maximális fényzárást biztosítanak
  • többféle színben rendelhetők
  • időjárásállók – ellenállnak az UV-sugárzásnak, esőnek, fagynak
  • kiegészíthetők rovarhálóval

Azonban ha a redőnnyel védendő nyílászáró szélnek kitett homlokzaton található, egy alumínium redőny jobb választás lehet, az ugyanis komolyabb szélterhelésnek, jégesőnek is ellenáll.

Aki pedig a kényelmesebb megoldást keresi, vagyis a redőnyök motoros mozgatását, annak szintén az alumínium redőnyök jelentik a megoldást, de hő- és zajszigetelés, élettartam szempontjából is ezek bizonyulnak jobbnak.

Természetesen árban is van különbség, az alumínium redőnyök többe kerülnek.

A külső tokos redőny

A beépíthetőség szempontjából megkülönböztetünk belső, vakolható tokos, valamint külső tokos redőnyöket. A vakolható tokos redőnyök jelentik a legesztétikusabb megoldást, azonban ezeket csak új építésű vagy felújítás alatt lévő épületek vagy beépített redőnytokkal rendelkező nyílászárók esetén van mód telepíteni. Külső síkja lényegében az ablak síkja, így láthatatlan megoldást jelent használaton kívül.

Ezzel szemben a külső tokos redőnyök szinte bármilyen vakolt épületre, bármilyen alapanyagú nyílászáróra telepíthetőek. Kevésbé esztétikus megoldást jelentenek a látható tok miatt.

A külső tokos redőny beépítésének feltétele, hogy a nyílászáróhoz kívülről hozzá lehessen férni, ellenkező esetben a felfogatás kivitelezhetetlen. Olyan fix ablakokra is szerelhető, amelyek létra segítségével elérhetőek.

A külső tokos redőnyök a tok méretével szűkítik, lecsökkentik a nyílás magasságát, ezt főként terasz- és erkélyajtók esetén vegye figyelembe.

A külső tokos redőnyök anyaga lehet műanyag vagy alumínium, ez már egyéni döntés kérdése.

Tanácstalan? Segítünk Önnek, forduljon hozzánk bizalommal.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email