Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Műanyag ablakpárkány a teljességhez

Egy műanyag ablak műanyag ablakpárkányok nélkül olyan, mint egy ember karok nélkül. Egy épület ablakai összetett szerkezetek, amelyben minden elemnek megvan a maga szerepe, az ablakpárkányok, könyöklők sem kivételek ez alól.

Nem is gondolnánk, hogy a párkányok szerepe mennyire összetett, elsőre talán csak esztétikai és kényelmi funkciót tulajdonítunk nekik, pedig komolyabb dolgokra is hivatottak. Fontos megemlíteni, hogy más szerepről beszélünk egy belső ablakpárkány vagy könyöklő, és más egy külső párkány esetében.

Az ablakok szerepe

A nyílászárók az épületekben a közlekedést, a természetes szellőzést és a természetes világítást biztosítják, de nem csupán épületszerkezetek, de stílus- és térformálásra is alkalmasak.

Az ablakok legfőbb szerepe a fényáteresztés, az épületek belső tereinek megvilágítása természetes fénnyel. A korszerű anyagoknak, üvegezésnek köszönhetően ma már nem kell kompromisszumot kötni a világos vagy meleg között, hiszen a minőségi műanyag ablakok mindkettőt tudják. Tökéletes hő-, hang- és zajszigetelő képességük révén nagy felületek esetén is teljesítik az energiahatékonyság, energiatakarékosság követelményeit, mindemellett a nagy üvegfelületeknek köszönhetően elegendő fényt is beengednek.

Az ablakok biztosítják hagyományosan a helyiségek szellőzését, a légcserét. Napjainkban azonban ez is átalakulóban van az innovatív, korszerű épületgépészeti megoldások révén, hiszen automatizált szellőzőberendezésekkel ablaknyitás nélkül is szűrhető, cserélhető az elhasználódott levegő.

Tartós műanyag nyílászárók

Korunk ablakaival, ablaktartozékaival szemben is alapvető követelmény a gondozásmentesség, hiszen rohanó világunkban keveseknek van ideje, energiája rendszeres és alapos karbantartást igénylő feladatok elvégzésére.

A hagyományos faablakok szépsége, kortalansága csak gyakori utógondozással tartható fenn, néhány évente csiszolni, alapozni, festeni szükséges a felületüket, ugyanis csak így biztosítható a funkciójuk.

A műanyag nyílászárók egyik legelőnyösebb tulajdonsága a tartósság, valamint a minimális gondozási igény, amely csupán a szerelvények rendszeres zsírozását és az ablakszerkezet könnyű tisztítását jelenti. Persze nem elhanyagolható tényező az ár sem, amely az alumínium és minőségi faablakokhoz viszonyítva relatíve alacsony.

Műanyag és egyéb ablakpárkányok

A minőségi ablakpárkányokáltal válik egy ablakszerkezet teljessé. A külső ablakpárkányok nélkülözhetetlen elemei az ablakszerkezetnek, hiszen megfelelő lejtéssel telepítve elvezetik az ablakról lecsorgó nedvességet, esőt, ezáltal megvédik a kávát, a falat a beázástól. Kültérre az időjárásnak jobban ellenálló alumínium párkányok ajánlottak, ezeket különböző méretekben és színekben forgalmazzuk.

A belső párkányok vagy könyöklők az ablakszerkezet könnyebb tisztán tartását teszik lehetővé, továbbá tárolóhelyül szolgálhatnak növények, dísztárgyak számára. Széles és strapabíró párkányok akár ülőhelyül is szolgálhatnak egy kuckós ablaknyílásban. Játszhatunk a színekkel is, hogy még inkább az enteriőrbe illő legyen a szerkezet. A könyöklők anyaga kopásálló Renolit fóliával bevont PVC. Többféle mélységben és hosszúságban, fehér, égerfa, márvány és aranytölgy színekben kapható.

A párkányok megjelenése kiemelten fontos esztétikai kérdés, hiszen kívülről a homlokzatot, belülről a belső teret is meghatározzák. Az optimális műanyag ablak és a hozzá illő külső és belső párkány kiválasztásához kérje szakértő kollégáink segítségét.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email