Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Tolóajtó vasalatok kültérre

A megfelelő tolóajtó vasalatok kiválasztása kulcsfontosságú a nyílászárók hosszú távú működőképessége szempontjából, ha teraszajtóhoz keres tolóajtó megoldást.

A kültéri tolóajtók, köszönhetően az elegáns, helytakarékos megoldásnak, népszerűek napjainkban. A kivitelezés minősége csak egy tényező a megbízhatóság aspektusából, az ajtóprofilok tartósságát, sima és gördülékeny működtethetőségét az igényes alapanyagon felül a jól megválasztott, minőségi vasalatok biztosítják.

A tolóajtók előnyei

A nyílászárók kiválasztását meghatározza a rendelkezésre álló hely, az ott élők életmódja, a lakás stílusa. A klasszikus megjelenésű ajtók mellett divatosak a különféle stílusú tolóajtók is, melyek nagy előnye, hogy a falsíkban futnak, ráadásul egyedi, rugalmasabb térelválasztást tesznek lehetővé.

A megfelelő anyagválasztással további előnyeit élvezhetjük, például üveg tolóajtó esetén több fényt juttathatunk a belső helyiségekbe és tágas hatást is kelt. Helyiségek ideiglenes kettéosztására, alapterületi helyveszteség nélkül, jó szolgálatot tehet egy tolóajtó.

Tolóajtók kültérre teraszajtóként

A nappali és a terasz vagy kert elválasztására népszerű megoldást jelentenek az üveg tolóajtók, amelyek praktikusak, nem vesznek el felesleges teret, tökéletes kilátást biztosítanak, több fényt engednek be, mint a hagyományos teraszajtók.

Az ajtóprofil anyaga lehet fa, műanyag vagy fém. Míg a fa rendszeres karbantartást igényel, addig az utóbbiak esetében jóval kevesebb odafigyelésre van szükség: felületük könnyebben tisztítható, nem kell mázolni, nem vetemedik. A Prémium HST emelő-toló erkélyajtók mind a tok-szárny kapcsolat, mind az üvegezés tekintetében kimagasló hőátbocsátási értékkel rendelkeznek, 28 színben rendelhetők.

Minőségi tolóajtó vasalatok jellemzői

Tolóajtó vasalatok segítségével mozgathatók vízszintes irányban a függőlegesen beépített ajtószárnyak. A szükséges szerelvényeket és tolóajtó vasalatokat minden esetben az adott tolóajtóhoz kell megválasztani, ez biztosítja az egyenletes és gördülékeny működést. A vasalatok nemcsak a mozgatásért, hanem a rögzítésért is felelősek.

A vasalatok teherbírása alapvető kérdés, erre vonatkozóan néhány alapszabályt figyelembe kell venni:

  • A 40 kg-ot meghaladó tömegű tolóajtók esetében még nagyobb figyelmet kell szentelni a megfelelő vasalatok kiválasztásának a nagyobb terhelés miatt.
  • Az egyes vasalatok specifikációiban a gyártók meghatározzák, hogy az adott termék milyen ajtóprofilokhoz, ajtólapokhoz használható.
  • A vasalatok beépítése körültekintő gondosságot, szakszerű felszerelést, rendszeres, évenkénti ellenőrzést, karbantartást igényel a hosszú távú, megbízható működés érdekében.
  • A karbantartáshoz használt vegyszerek, eszközök nem befolyásolhatják a vasalatok korrozióvédelmét.

További hasznos érdekességeket, információkat talál nyílászárókról blogbejegyzéseinkben.

Mire figyeljen a vasalatok használatánál?

A tolóajtók használata során különféle hibák fordulhatnak elő, amelyek pontos szereléssel, odafigyeléssel elkerülhetők. Minden esetben vegye figyelembe a vasalatok maximális teherbíró képességét, és a vasalatok rögzítése szakszerűen történjen meg.

A magas környezeti hőmérséklet, egy szokatlanul nagy ütközés vagy tolóterhelés, a futósínbe kerülő idegen tárgy különféle hibákat okozhat. A futósín vízszintes felfekvésére is kiemelt figyemet kell fordítani.

Amennyiben kérdései maradtak, tegye fel nekünk, készséggel állunk rendelkezésére elérhetőségeink valamelyikén, vagy kérjen ajánlatot még ma.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email