Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Mit jelent a prémium ablak, milyen követelményeknek tesz eleget?

A prémium ablakok szerepe felértékelődött, hiszen a legfrissebb szabályozások alapján 2022. július 1-től az új építésű ingatlanokkal szemben szigorodtak az energetikai követelmények, amelyek a nyílászárókra vonatkoztatva is szigorúbb elvárásokat jelentenek.

A lakások, családi házak energiahatékonysági felújításai, a költségtakarékosság kapcsán a hőszigetelési munkák részeként gyakran kerül sor a külső nyílászárók cseréjére. Ilyen esetekben célszerű prémium ablakra cserélni a meglévőket. De vajon milyen ablakok esetében használható a prémium jelző? Milyen követelményeknek kell megfelelniük? Milyen szerkezetek tesznek ennek eleget? Mutatjuk!

A nyílászáró szerkezetek és jellemzőik

A nyílászárók az épületek természetes szellőzését, világítását és a közlekedést biztosító, nem kizárólag épületszerkezeti elemek, hanem a stílus és tér formálására alkalmazott szerkezetek is. Ide sorolhatók a kül- és beltéri ajtók, ablakok, valamint az árnyékoló szerkezetek. A blogunkban ezekről, valamint egyéb hasznos témákról olvashat.

A külső nyílászárók minősége meghatározza az épület műszaki nívóját, kialakítása pedig külső megjelenését. A bejárati ajtóknak, ablakoknak szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük: energiatakarékosság és hővédelem, zajvédelem, mechanikai ellenálló képesség, biztonság és vagyonvédelem, esetenként tűzállóság.

A nyílászáró szerkezetek nagyobb része részben vagy egészében nyitható. A szerkezet két részből áll, a szárnyszerkezetből és az azt tartó és a megfelelő záródást biztosító tokból.

Nyílászárókkal szemben támasztott követelmények

  • légzárás, nedvesség elleni szigetelés
  • hő- és hangszigetelés
  • esztétikus megjelenés
  • tartósság
  • egyéb, különleges követelmények – bizonyos épületfunkciók esetén: fokozott hő- és hangszigetelés, tűz- és füstállóság, gáz- és szilánkbiztonság, sugárvédelem

A nyílászáró szerkezetek anyaga

  • Fa: A hagyományos anyagból készült faajtók, ablakok természetes szépsége rendszeres karbantartási igénnyel párosul. Az üzemileg felületkezelt darabok hosszabb élettartamot garantálnak.
  • fém (alumínium, ritkán acél): Kompromisszummentes megoldást kínálnak a felhasználóknak. Az alumínium könnyű és stabil, ezért az alumínium profilok lehetővé teszik íves és atipikus ablakok kialakítását.
  • Műanyag: Kevés karbantartást igényel, szinte tökéletesen zár.
  • kombinált szerkezetek (fa-alumínium vagy műanyag-acél): Nagyrészt felső kategóriás termékek, amelyek magasabb árszintet képviselnek. Időtálló, elegáns külsőt, barátságos belső felületet biztosít.

Prémium ablakok tulajdonságai

A külső nyílászárók kiválasztása körültekintő mérlegelést igényel, mivel a döntés meghatározza a hosszú távú komfortot az energiahatékonyság révén.

A prémiumkategóriás műanyag ablakok hang- és hőszigetelő képessége kategóriájában a legjobb, mind az üvegezés, mind a tok-szárny kapcsolat tekintetében – 3 rétegű üvegezéssel és 5-7 légkamrás kivitelben.

A szerkezetek statikailag kiváló és nagy teherbírású, felületkezelt acélmerevítők alkalmazásával készülnek. Prémium ablakaink igazoltan eredeti, Németországban gyártott alapanyagokból készülnek.

Az alap fehér színen kívül további 28 faerezetes és homogén színben rendelhetők, hosszú időn át megőrzik eredeti színüket, a napfény hatására nem színeződnek el.

A felsőkategóriás prémium ablakok a passzívház technológia szigorú kritériumainak is megfelelnek.

Segítünk a választásban, vegye fel velünk a kapcsolatot még ma, találjuk meg együtt a tökéletes megoldást.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email