Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Műanyag terasz tolóajtó beépítése

A napjainkban népszerű műanyag tolóajtók beépítése szakértelmet kíván az egykezes, könnyű használhatóság és a tartósság érdekében. A garancia is csak abban az esetben érvényesíthető a külső nyílászáró szerkezetekre, ha a szerelést szakember végzi.

A modern otthonok építészeti megoldásaiban a természetes fény és az egybefüggő nagy terek központi szerepet kapnak még egy kisebb alapterületű lakás, családi ház esetében is, ezeknél ugyanis optikailag nagyíthatjuk a teret nagy felületű üvegajtókkal, ablakokkal.

Nyerjen teret üvegfelületekkel

A természetet közelebb hozhatjuk otthonunkhoz, ha minél több üvegfelületet alkalmazunk. A legmodernebb, korszerű nyílászárók esetében a hőszigeteléssel sem lesz gondunk, hiszen a kültéri ajtók és ablakok kiváló hőátbocsátási tényezővel rendelkeznek mind a tok- és szárnyszerkezet, mind az üvegezés tekintetében.

Nagy üvegfelületekkel növelhetjük akár kis alapterületű otthonok térérzetét is, akár ha nagy méretű ablakokat, akár ha egy-egy teljes falfelületre tolóajtókat építtetünk be. Ez utóbbi terasz, kert esetén jó időben kinyitva még természetközelibb élményt nyújt, a teraszt a nappali meghosszabbításaként is értelmezhetjük, élvezhetjük. Különösen praktikus a nagy felületű tolóajtó, amennyiben panorámás lakással rendelkezünk, hiszen ekkor a lakás belsejéből, például a kanapén ülve is élvezhetjük a csodás kilátást.

A jó minőségű nyílászárók legfőbb ismérvei

Legyen szó fa, műanyag vagy alumínium ajtóról vagy ablakról, választásnál a minőséget helyezze előtérbe, hiszen a nyílászárók legfontosabb tulajdonságai, a hő-, hang- és zajszigetelés milyensége a minőség függvénye. Az energiaválság árnyékában, az energiahatékonyság előtérbe kerülésével a nyílászárók hőátbocsátási tényezője a legfontosabb szempont.

A minőségi műanyag ablakaink többrétegű, nemesgáz szigetelésű üvegezéssel és 5-9 kamrás prémium német Kömmerling profilokkal vannak ellátva, így biztosítják a kiváló hőszigetelési értékeket, amivel tökéletes megoldást jelentenek korszerű otthonokba. Egyes típusok még a passzívház követelményeinek is megfelelő minősítéssel rendelkeznek.

Helytakarékos, könnyen mozgatható tolóajtók

Amennyiben a belső terekben célunk kihasználni a rendelkezésre álló hasznos tereket, illetve amikor a tágasság érzetét szeretnénk megteremteni, nagyszerű választás a terasz tolóajtó. Nagy előnye, hogy a falsíkban nyílik, így közvetlenül elé is állítható a kanapé, étkezőgarnitúra, továbbá nyitott állapotban sem kell az ajtószárnyakat kerülgetni.

A tolóajtók exkluzív látványt nyújtanak, kényelmesen, szerkezetüknek köszönhetően egy kézzel nyithatók-zárhatók. További előnyeiről, beépítési lehetőségeiről bővebben is olvashat blogunkban.

Tolóajtók beépítése

A küszöbbel rendelkező toló-bukó ajtók kisebb falnyílások esetén alkalmazhatók, egy- vagy kétszárnyú kivitelben. Költséghatékony megoldást jelentenek a süllyesztett sínben futó emelő tolóajtókkal szemben.

Az exkluzív emelő tolóajtók esetén a falnyílás minimum 2,5 m kell, hogy legyen, maximuma akár 6,5 m is lehet, a fix és nyitható ajtórészek aránya 50-50%. Statikai és műszaki megfelelőség miatt egy-egy rész nem lehet 3 m-nél szélesebb, azonban ha az impozáns megoldások megkívánják, akár 4 rész, két fix és 2 nyíló is egymás mellé sorolható, így igazán nagy üvegfelületek hozhatók létre.

Amennyiben további kérdései vannak műanyag nyílászáróinkkal kapcsolatban, vagy egyedi megoldást keres, vegye fel velünk a kapcsolatot, kérjen árajánlatot.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email