Telefon

+36 70 676 9379

Email

info@ablakoutlet.hu

Raktár

2225 Üllő Pesti út 203.

Praktikus kültéri tolóajtó azoknak, akik szeretik a fényt

A kültéri tolóajtó vagy teraszajtók a modern építészet alapdarabjai, amennyiben fényre, eleganciára és nagy terekre vágyik. Tetszetős megoldást jelentenek a belső és a külső terek összenyitására.

Új építések esetén ma már nem kérdés, hogy a terasz, a kert is a lakótér része, így nagyvonalú, a térérzetet látványosan növelő megoldásokat keresnek a leendő tulajdonosok. Tökéletes megoldást jelentenek erre a különféle teraszajtótípusok, amelyek lehetővé teszik a kint és a bent egybeolvadását.

A családi házak, lakások látványos elemei

Napjaink építészetében a nagy üvegfelületek hódítanak minden területen, így a családi házaknál is. Ezek természetes fényt juttatnak a belső terekbe, összeköttetést jelentenek a nappali, konyha és a terasz vagy kert között.

A nagy üvegfelületek sokszor a fal nagyobb részét elfoglalják, így a maximális és komfortos helykihasználás érdekében speciális nyílászáró megoldásokra van szükség. Itt jönnek képbe a tolóajtók, melyek egészen nagy szélességben is rendelkezésre állnak. Persze minél nagyobb falnyílást foglal el a kombinált ajtó, ablak, annál komolyabb nyílászáró szerkezetre, vasalatokra van szükség, és az energiahatékonyság is annál fontosabb.

Miben nyújt többet egy egyszerű erkélyajtónál egy kültéri tolóajtó?

Akár új építésű, akár felújítandó házba vagy lakásba költözik, bizonyára Önnek is fontos szempont, hogy minél világosabb, tágasabb legyen, kert esetén minél természetközelibb.

A hagyományos nyíló erkélyajtók nagy helyigénnyel rendelkeznek, hiszen a használhatóság miatt ezek elé nem lehet bútorokat pakolni. Ezzel szemben a tolóajtók olyan helyekre is praktikusan beépíthetők, ahol helyszűkében vagyunk, nem beszélve azokról az esetekről, amikor a panoráma pazar látvánnyal ajándékoz meg minket, és ennek érdekében az üvegfelület elé szánjuk a kanapét, ülőgarnitúrát. A praktikus üveg tolóajtókról, valamint más, a nyílászárókkal kapcsolatos tudnivalókról, érdekességekről blogunkban olvashat.

Milyen előnyöket kínál egy kültéri tolóajtó?

A kültéri tolóajtók már említett legnagyobb előnye a beltérbe áramló nagy mennyiségű természetes fény. A modern szerkezetek minőségi anyagokból készülnek, így kényelmes, egykezes működtetést tesznek lehetővé még extra nagy üvegtábla méretek esetén is.

A toló rendszerű teraszajtók készülhetnek műanyagból vagy alumíniumból, illetve fa-alu kombinációban. A műanyag és fém teraszajtók rendkívül időjárásállóak, és hő-, valamint zajszigetelési képességeik is kiválóak, így az energiatakarékos, energiahatékony modern otthonokhoz is megfelelőek.

Látvány és használhatóság

A beépítendő teraszajtó szerkezet kiválasztásakor vegye figyelembe családi szokásait, elvárásait. Mérlegelje, hogy mi a fontos Önnek: a nagy üvegfelület vagy a maximális nyithatóság, esetleg mindkettő?

A toló-bukó erkélyajtók kisebb falnyílások esetén is alkalmazhatók, lehetnek egy- vagy kétszárnyúak, de mindenképp küszöbbel rendelkeznek, emiatt mozgásukban korlátozottak vagy kisgyermekesek számára kevésbé ajánlottak. A toló-bukó ajtók költséghatékonyabb megoldást jelentenek, emiatt elterjedtebbek.

Az emelő tolóajtók számára minimum 2,5 m falnyílást kell biztosítani, ez esetben a fix és a nyitható részek aránya 50-50%. Műanyag ajtó esetén a maximális falnyílás 6,5 m lehet. Drága megoldásról van szó, viszont óriási előnye, hogy az ajtószerkezet egy süllyesztett sínben fut, így küszöb nem akadályozza a közlekedést.

További kérdései vannak a teraszajtókkal, egyéb nyílászárókkal kapcsolatban, vagy árajánlatot szeretne? Keressen minket elérhetőségeinken, állunk rendelkezésére!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email